Souhrn událostí uplynulého dne 21. 9. 2020

Sněmovna odmítla povinné zálohování PET lahví a umožnila vyšší poplatky za popelnice

Poslanecká sněmovna během projednávání balíčku zákonů o odpadech a obalech odmítla snahu o povinné zálohování PET lahví; vratné „petky“ tak v Česku nadále zůstanou jen jako dobrovolné. Ve snaze regulovat množství odpadu dolní komora odsouhlasila postupné navyšování poplatku za skládky, konec skládkování ale současně odsunula až na rok 2030.

Vinaři na Mostecku začali sklízet, úroda je velmi dobrá

V Mostě - Čepirohách začala sklizeň hroznů na vinicích společnosti České vinařství Chrámce. Úroda z až 53 let starých vinic je podle jednatelky Kateřiny Kreisinger letos velmi dobrá. Řekla to dnes ČTK. Některé odrůdy podle jednatelky ještě dozrávají.

Prodejci džusů Relax loni rostly tržby o desetinu, zvýšil i zisk

Zisk prodejce nealkoholických nápojů Maspex Czech loni meziročně vzrostl o 45 procent na 131,7 milionu korun. Tržby za prodej zboží vzrostly o 11 procent na 1,43 miliardy Kč. Společnost, která mimo jiné prodává džusy Relax to uvádí ve své výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin.

Pivo některých značek kvůli koronaviru zdraží. Dotkne se to hlavně baleného

Na české pivovary dopadla koronavirová krize. Za jarního nouzového stavu tratily podle vlastních odhadů přibližně pět miliard korun. Restaurace byly zavřené, sudové pivo téměř nešlo na odbyt. Naopak se zvýšil prodej piva v plechovkách nebo lahvích. Tento trend trvá dál.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info