Souhrn událostí uplynulých dní – 25. 9. 2020 – 28. 9. 2020

Budvar zdraží v lednu pivo v lahvích a plechu o 3,7 až 4 procenta

Pivovar Budějovický Budvar zdraží od ledna 2021 v ČR lahvové a plechovkové pivo v průměru o 3,7 až čtyři procenta. Víc zdraží ležáky, cena výčepního piva se prakticky nezmění. Ze sudového piva stoupne jen cena Budvaru 33, kde po více než roce skončí zaváděcí sleva. Ostatní ceny sudového piva zůstanou stejné jako letos.

SVS zachytila problematickou zásilku sedmi psů a šesti koček z Bulharska

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v Ústeckém kraji ve spolupráci s tamními celníky zajistili na dálnici D8 v okrese Litoměřice vozidlo přepravující problematickou zásilku psů a koček z Bulharska.

ASZ ČR žádá o pvovolení moření osiva cukrovky a máku

Asociace ve shodě s dalšími nevládními organizacemi požádala Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský o povolení výjimky na moření osiva cukrovky a máku. U těchto plodin považujeme ošetření osiva za vhodné řešení jak po ekologické, tak ekonomické stránce.

Ochrana vinohradů před špačky? Sítě i dravci a jejich křik

I polovinu úrody ve vinohradu dokáže během několika minut spořádat tisícihlavé hejno špačků. Vinaři se před nimi proto snaží vinnou révu chránit všemi dostupnými prostředky. Používají plynová děla nebo plašiče imitující křik dravců. Někteří však preferují jiné metody

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info