Souhrn událostí uplynulého dne – 30.9.2020

Pozor na salmonelu. Na český trh se dostal kontaminovaný salám ze Španělska

Na českém trhu se prodávalo 19 tisíc balení španělského fermentovaného salámu fuet se salmonelami. ČTK o tom informovali zástupci Státní veterinární správy (SVS), kteří dostali informace od francouzských dozorových orgánů.

Vliv jelena siky na mladé smrkové porosty

Poškozování lesa spárkatou zvěří představuje jeden z hlavních problémů našeho lesního hospodářství a myslivosti. Velké nevratné škody vznikají loupáním mladých smrkových porostů spárkatou zvěří. Tento typ poškození má zásadní vliv na produkci dřeva a tloušťkový přírůst poškozených stromů a stabilitu porostů.

Chovatelé chodí na pohotovost často s banálními problémy

Méně než pětinu z pohotovostních zákroků je skutečně nutné řešit na zvířecí pohotovosti. Dnes to na tiskové konferenci uvedla na základě členského průzkumu prezidentka Komory veterinárních lékařů ČR Radka Vaňousová.

Veterináři: Přenos covidu-19 ze zvířat na člověka je zanedbatelný

Riziko přenosu covidu-19 ze zvířete na člověka je naprosto zanedbatelné. Kapénky od lidí však na zvířatech mohou být, stejně jako na každém jiném předmětu, uvedl dnes na tiskové konferenci viceprezident Komory veterinárních lékařů ČR Karel Daniel. Koronaviry jsou mezi zvířaty běžné, hlavně u telat, koček a prasat.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info