Souhrn událostí uplynulých dní – 2. 10. 2020 – 4.10.2020

Vědci: V Evropě do roku 2050 přibudou tisíce nepůvodních druhů

Do roku 2050 v Evropě zřejmě přibude 2500 nových nepůvodních druhů zvířat a rostlin. Oproti roku 2005 to je nárůst o 64 procent. Celosvětově se pak jejich počet ve světě zvýší o více než 36 procent. Ukázaly to výsledky výzkumu mezinárodního týmu, jehož součástí jsou i čeští vědci.

Česko zažívá boom pěstování malých rajčat,skleníky zabírají 60 ha

Šest desítek hektarů už v Česku zabírají skleníky určené pro pěstování menších rajčat, po kterých v tuzemských obchodech navzdory vyšší ceně výrazně roste poptávka. Za posledních deset let proto bylo v Česku vybudováno téměř 55 hektarů nových krytých ploch pro pěstování těchto rajčat.

Zloději ukradli čtyři tuny švestek. Odnesli je přímo ze sadu

Vcelku kuriózním případem se nyní zabývají kutnohorští policisté. Předmětem jejich pátrání jsou švestky. A to pořádné množství, zloději si jich totiž přivlastnili celkem čtyři tuny.

Veganské potraviny táhnou, řetězce musejí rozšiřovat sortiment

Tuzemské řetězce sledují vyšší poptávku po vegetariánských a veganských potravinách. Žádaná jsou především rostlinná masa, zájem je i o alternativy k mléčným výrobkům. Prodejci proto stále rozšiřují sortiment těchto produktů. Například Tesco jich chce do roku 2025 prodat čtyřikrát více.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info