Souhrn událostí uplynulého dne – 7.10. 2020

ASZ ČR odmítá návrhy změn v nařízení vlády k přímým platbám

V současné době probíhá mezirezortní připomínkové řízení k novelizaci nařízení vlády č.50/2015 Sb., jehož účelem je stanovení některých podmínek pro poskytování přímých plateb zemědělcům. Asociace soukromého zemědělství ČR má k danému návrhu dvě zcela zásadní připomínky, které zaslala v dopise ministrovi zemědělství Miroslavu Tomanovi.

Ministerstvo:Na honu může být přes 20 lidí,bez následného večírku

Zákaz více než 20 lidí na vnějších hromadných akcích se nevztahuje na hony zvěře a výlovy rybníků. Nesmějí ale na ně navazovat společenská shromáždění. Dnes to ČTK sdělili zástupci ministerstva zemědělství, podle kterých to úřadu potvrdilo ministerstvo zdravotnictví. Na jaře byly společné hony zakázané.

Potravinářská inspekce nařídila stažení falšované paštiky z dovozu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Tesco Stores ČR a.s., aby neprodleně stáhla ze svých poboček falšovanou potravinu Tesco Paštika s husími játry v balení 100 g, s označením data minimální trvanlivosti do 13. 5. 2022, vyrobeno v Polsku.

Výnosy cukrové řepy by mohly být letos mírně vyšší než loni

Výnosy cukrové řepy by letos mohly být mírně lepší než v loňském roce. Řepa sice měla lepší podmínky pro růst díky vyššímu množství srážek, je ale více napadena houbovými chorobami nebo hrabošem. Pozitivní odhady pro letošek hovoří o 78 až 79 tunách řepy z jednoho hektaru.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info