Souhrn událostí uplynulého dne – 8.10. 2020

Jihomoravské minipivovary připravují řadu podzimních speciálů

Navzdory obavám z opětovného uzavření hospod a restaurací kvůli pandemii koronaviru připravují minipivovary na jihu Moravy podzimní speciály. Další pak uvaří na zimu. Některé představí pivo s pepřem či levandulí, jiné chystají piva k oslavě založení republiky.

EU zaostává za svým cílem v recyklaci plastů, uvádí auditoři

Pokud Evropská unie nezačne výrazně více recyklovat plastový odpad, nenaplní své ekologické cíle pro následujících pět a deset let. Uvádí to zpráva auditorů Evropského účetního dvora, podle jejichž zjištění unijní státy stále likvidují větší množství plastových obalů, než kolik jich zvládnou recyklovat.

Vědci poprvé získali DNA z hmyzu uvězněného v jantaru

Vědcům se poprvé podařilo získat části DNA z hmyzu, který uvázl v pryskyřici stromů nalezených na Madagaskaru. Snít o vzniku Jurského parku je ale podle autorů výzkumu zatím předčasné. Hmyz totiž nepocházel z pravěku, ale uvázl a zemřel v pryskyřici jen před několika lety.

Jiří Musil: Setkání V4 je příslibem pro digitální revoluci v zemědělství

V minulém týdnu se setkali ministři zemědělství rozšířené Visegrádské skupiny a probírali Společnou zemědělskou politiku a možnosti zapojení moderních technologií do farmářství. Vláda podle svých slov jde preciznímu zemědělství naproti, nicméně samotná podpora se týká především variabilního hnojení a částečně telematiky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info