Souhrn událostí uplynulých dní – 9. – 11.10. 2020

Vědci čekají nárůst nepůvodních druhů, v Evropě přibude až 2500 nových zvířat a rostlin

Korýši, houby a především hmyz: počet takzvaných nepůvodních druhů zvířat a rostlin se podle odhadů do poloviny století po celém světě zvýší o třetinu. Nejvíce postižená bude Evropa, kde přibude až 2500 nových druhů.

Sklizeň chmele je oproti loňsku nižší, kvalita je nadprůměrná

Sklizeň chmele je oproti loňsku nižší o 15 až 20 procent, ovlivnilo ji sucho v oblastech, kde se pěstuje nejvíc. Kvalita je nadprůměrná. Pěstitelé, kteří měli letos vyšší náklady kvůli epidemii koronaviru, počítají s propadem tržeb. ČTK to řekl tajemník Svazu pěstitelů chmele ČR Michal Kovařík.

FAO: Ceny potravin v září čtvrtým měsícem pokračovaly v růstu

Světové ceny potravin v září pokračovaly v růstu, zaznamenaly tak už čtvrtý měsíční růst v řadě. Oznámila to dnes Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Její cenový index ukazuje za září u potravin meziroční nárůst o pět procent, zvyšovaly se hlavně ceny obilovin a rostlinných olejů.

Ministr Toman po jednání s německou ministryní Klöcknerovou: Při africkém moru prasat je zásadní intenzivní odklízení uhynulých divokých prasat

Výskytu afrického moru prasat v Evropě věnovali dnešní jednání prostřednictvím videa ministr zemědělství Miroslav Toman a německá ministryně výživy a zemědělství Julie Klöcknerová. Hovořili také o budoucí podobě Společné zemědělské politiky (SZP) a Strategii Evropské komise (EK) „Od zemědělce ke spotřebiteli“.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info