Souhrn událostí uplynulého dne 15. 10. 2020

Jsou krávy imunní vůči covidu-19?

Druhá vlna pandemie covidu-19 s sebou přináší zpřísněná opatření s cílem zamezení šíření viru v lidské populaci. U chovatelů to může opět vzbuzovat otázky ohledně přenosu viru SARS-CoV-2 na zvířata a opačně.

Ministr Toman: Budu hledat podporu pro potravináře a zemědělce

Zavření restaurací a školních jídelen bude mít dopad i na potravinářský průmysl. Například u masa by mohlo jít o ztráty tržeb až za 600 milionů korun za měsíc. ČTK to dnes po setkání s prezidentem Milošem Zemanem řekl ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD).

Průlom ve výrobě amoniaku bez emisí CO2

Výroba amoniaku - což je mimo jiné velmi důležitá stavební složka jako součást syntetických hnojiv - je jedním z hlavních zdrojů emisí CO2. Celosvětově se dvě procenta emisí CO2 připisují právě výrobě amoniaku.

Pekárny Penam a United Bakeries se pyšní titulem Chléb roku 2020

Navzdory překážkám spojeným s opatřeními proti koronavirové epidemii letos již po šestadvacáté v Pardubicích vybrali pekařští odborníci vítěze prestižní národní soutěže Chléb roku. V pěti soutěžních kategoriích dle přísných a propracovaných kritérií posoudili kvalitu více než osmi desítek vzorků chleba pekáren z celého Česka.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info