Souhrn událostí uplynulého dne – 29.10.2020

Průměrný obyvatel Prahy planetu nejvíce zatěžuje spotřebou masa

Na uhlíkové stopě pražských domácností se z více než třetiny podílí spotřeba potravin, především masa nebo mléčných produktů. Následuje bydlení spojené s využíváním energií, jízda autem a létání.

Výrobu medoviny letos zdržela i nedostupnost koření. Kvůli pandemii nefungovala pošta na Srí Lance

Výrobu některých druhů medoviny ovlivnila i dočasná nedostupnost surovin. Letošní produkce bude dle výrobce Jiřího Bartoše ze Ptic u Prahy meziročně zřejmě nižší, protože mimo jiné není jisté, zda a v jakém rozsahu budou adventní trhy, které mají v prodeji medoviny důležitou roli. Letos vyrobí desítky hektolitrů medoviny.

Vznikl Lesnicko-dřevařský fond: poskytne podporu lesnictví i dřevařství

Valná hromada Lesnicko-dřevařské komory ČR schválila dne 22. října 2020 vznik Lesnicko-dřevařského fondu. Ten je určen ke zvýšení konkurenceschopnosti lesního hospodářství a dřevozpracujícího průmyslu a pro podporu domácího využívání dřeva jako ekologické a obnovitelné suroviny.

Experti: Na jaře Češi kupovali více zdravých potravin

Při první vlně pandemie koronaviru Češi podle odborníků kupovali více zdravých potravin, výjimkou byly menší vesnické prodejny. Vyšší poptávka po vitaminových doplňcích a zdraví prospěšných potravinách sice nyní není znatelná, prodejci však předpokládají, že s nadcházející zimou zájem o tento sortiment může znovu růst.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info