Souhrn událostí uplynulého dne 12. 11. 2020

Svaz chce sjednotit hygienická pravidla, aby hospody mohly otevřít

Český svaz pivovarů a sladoven dohromady s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP) chce sjednotit hygienická pravidla v restauracích a umožnit tím jejich dřívější otevření. ČTK to dnes sdělili zástupci těchto organizací.

Vědci zjistili, že lze lépe regulovat růst rostlin

Mezinárodní tým botaniků pokročil ve výzkumu vlivu rostlinných hormonů na větvení stonků. Podrobně popsal funkci růstového hormonu, který určuje, zda boční pupeny rostliny zůstanou ve stadiu spících pupenů, nebo se probudí a vytvoří výhon, popřípadě jak silně budou výhony růst.

Nedostatečně zabezpečená hospodářská zvířata jsou pro vlky lákadlem

Vlky lákají především nedostatečně zabezpečená stáda ovcí a koz. Agentura ochrany přírody a krajiny ČR nyní bude zveřejňovat každý měsíc souhrnné údaje o napadení hospodářských zvířat vlkem. Vychází přitom z protokolů škodních událostí, které má v daném čase k dispozici.

Prazdroj vymění zdarma restauracím veškeré prošlé pivo za čerstvé

Plzeňský Prazdroj vymění zdarma restauracím a hospodám veškeré prošlé pivo za čerstvé a zlikviduje jej na vlastní náklady. Stejně to provedl na jaře. Zároveň jim poskytuje poradenství, jak získat prostředky z programů státní podpory. Pivovar dále odložil splatnost veškerých faktur až na období po koronaviru.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info