Souhrn událostí uplynulých dní – 13. 11. 2020 – 15.11.2020

Počasí komplikuje sklizeň cukrové řepy, pole jsou rozmáčená

Počasí letos na podzim komplikuje sklizeň cukrové řepy z polí, která jsou podmáčená. Například cukrovar v Dobrovici na Mladoboleslavsku se kvůli tomu potýká s menšími zásobami cukrovky ke zpracování, hrozilo i snížení produkce, nakonec se tak ale zatím nestalo, řekl ČTK PR manažer společnosti Tereos TTD Jakub Hradiský.

Ministr Toman po jednání Ústřední nákazové komise: V boji s africkým morem prasat byla vytyčena oblast s intenzivním lovem divočáků

Ústřední nákazová komise (ÚNK), kterou minulý týden svolal ministr zemědělství Miroslav Toman, dnes projednávala problematickou nákazovou situaci ve vztahu k africkému moru prasat (AMP), ptačí chřipce a také Covidu-19. Nejvážnějším rizikem pro tuzemské chovy je šířící se AMP v Německu a Polsku v blízkosti českých hranic.

TZ AOPK ČR: Invazní rak mramorovaný ohrožuje domácí druhy našich raků. Nový nález je z pražských Dolních Chaber

Invazní rak rak mramorovaný, původem z východní části USA, byl u nás nalezen už na třech místech. Po pražském Proseku (2015) a Radovesické výsypce nedaleko Bíliny (2016) se potvrdil jeho výskyt v pražských Dolních Chabrech, konkrétně v Prostředním rybníku.

Kolik jídla se vyhodí v jídelnách a restauracích rychlého občerstvení a jak lze plýtvání redukovat? Poradí příručka a plakát

Až 27 000 tun jídla se ročně vyhodí v oblasti závodních jídelen a rychlého občerstvení v České republice. Vyplynulo to z výzkumného projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování (RedPot).

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info