Souhrn událostí uplynulých dní – 16. – 17.11. 2020

Opatření proti suchu se zřejmě rozšíří, Senát s tím souhlasil

Vodohospodářská opatření k ochraně před suchem se zřejmě budou moci provádět ve více na sebe navazujících katastrálních územích. Jednoduché pozemkové úpravy nebudou v širší míře vyžadovat výměny nebo převody vlastnictví pozemků. Předpokládá to novela o pozemkových úpravách, kterou dnes schválil Senát.

Nevládní organizace žádají transparentní přípravu Strategického plánu SZP

Představitelé pěti nevládních organizací (Asociace soukromého zemědělství ČR, Českomoravský svaz zemědělských podnikatelů, PRO-BIO - Svaz ekologických zemědělců, Společnost mladých agrárníků ČR a Svaz marginálních oblastí) vnímají zapojení podstatné části zemědělské veřejnosti do přípravy Strategického plánu SZP a jednotlivých intervencí jako zcela netransparentní a nedostatečné.

Pomozte nám včas odhalit výskyt škůdců a původců chorob rostlin

V důsledku klimatické změny a globalizace obchodu vzniká zvýšené riziko průniku nepůvodních škůdců a původců chorob rostlin na naše území. Pro jejich včasnou a úspěšnou regulaci je zásadní co nejdříve zjistit ohniska jejich výskytu.

Poptávka po palivovém dříví se nemění, cena klesala zkraje roku

Poptávka po palivovém dříví je letos stejná jako v loňském roce, jeho cena klesala v první půli roku. Tržby kvůli tomu očekává společnost Uniles ze skupiny Agrofert nižší. Do organizace těžby dřeva zasáhla pandemie koronaviru. ČTK to řekl ředitel Unilesu Petr Jelínek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info