Souhrn událostí uplynulého dne 19. 11. 2020

Ministr zemědělství: Zapojte se do Sbírky potravin, přispějete potřebným lidem

Lidé mohou tuto sobotu věnovat trvanlivé potraviny potřebným v rámci Sbírky potravin. Je to letos poprvé, protože jarní kolo bylo kvůli koronavirové epidemii zrušeno. Nakoupit trvanlivé potraviny a drogerii je možné ve všech krajích.

Jaký vliv má chování divočáků na možné šíření afrického moru prasat?

Při boji s africkým morem prasat (AMP) patří mezi jedno z nejdůležitějších opatření rychlé vyhledání a odstranění infikovaných uhynulých jedinců (kadáverů) a následná dezinfekce prostředí. Jak ale k možnému přenosu dochází a proč je nutné uhynulé divočáky z napadené oblasti vyhledávat a odstraňovat?

V Turnově vzniká městský sad, v budoucnu by v něm měly být stovky stromů

V Turnově v sobotu vysázeli 48 ovocných stromů, jabloně a hrušně. Jde o první krok ke vzniku městského sadu v lokalitě na Hruštici, v místě nové zástavby rodinných domů. Časem by v sadu měly být řádově stovky stromů, uvedla místostarostka města Jana Svobodová (býv. ANO).

Vláda podpoří 20 miliony korun potravinové banky

Vláda v pátek rozhodne o uvolnění 20 milionů korun pro potravinové banky. Ty za peníze nakoupí jídlo pro chudé. Novinářům to dnes řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Peníze podle něj budou uvolněny z rozpočtové rezervy. V sobotu se v obchodech uskuteční podzimní kolo potravinové sbírky.

 

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info