Souhrn událostí uplynulých dní – 20. – 22.11. 2020

Pěstitelé brambor očekávají ztráty. Důvodem je koronavirus i počasí

Pěstitelé na Vysočině přepokládají, že na letos sklizených bramborách prodělají, přestože se jich urodilo víc. O část odbytu přišli kvůli zavřeným jídelnám, na tuzemský trh se podle nich navíc tlačí levné brambory ze zahraničí.

Cena rozhoduje. Většinu Čechů balení potravin nezajímá

Tři čtvrtiny Čechů nezajímá, jak a v čem jsou zabalené potraviny, které kupují. Prioritou při výběru jídla a pití je pro ně cena a složení výrobku. Vyplývá to z výsledků průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) zveřejněných ve středu.

Kvalita ovzduší v Česku se opět zlepšuje, loni byly koncentrace znečišťujících látek nejnižší za posledních 11 let

Česko mělo loni nejlepší ovzduší za posledních 11 let. Poklesu koncentrací znečisťujících látek v roce 2019 pomohly vedle dobrých rozptylových podmínek pozitivní dopady výměny nejstarších domácích kotlů na pevná paliva, postupující obnova vozového parku a také snižování emisí z energetických a průmyslových zdrojů.

Opatření proti suchu se zřejmě rozšíří, Zeman podepsal novelu

Vodohospodářská opatření k ochraně před suchem se budou moci provádět ve více na sebe navazujících katastrálních územích. Jednoduché pozemkové úpravy nebudou v širší míře vyžadovat výměny nebo převody vlastnictví pozemků. Předpokládá to novela o pozemkových úpravách, kterou dnes podepsal prezident Miloš Zeman.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info