Souhrn událostí uplynulého dne – 23.11. 2020

Potravinářská inspekce zakázala 300 kg zeleného čaje s 5x překročeným limitem pro insekticid permethrin

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v rámci průběžných preventivních kontrol přítomnosti pesticidů v potravinách zjistila nevyhovující šarži čaje pravého, zeleného THA'I NGUYEN TEA SPECIAL (č.340), s označením data minimální trvanlivosti: 06-2022, výrobce: HANG - KHANG TEA COMPANY, THAI NGUYEN, Vietnam, země původu: Vietnam.

Nejvíc smluv z tendru Lesů ČR za 5 mld. má Uniles z Agrofertu

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) dosud z pětimiliardového lesnického tendru 2021+ uzavřel smlouvy na 25 z 29 soutěžených jednotek. Nejvíc, 12 smluv, podepsala těžařská firma Uniles z koncernu Agrofert. Na druhém místě je s pěti podepsanými smlouvami firma Kloboucká lesní.

Změny v evidenci chmelnic a certifikaci chmele probere vláda

Pěstitelé chmele nebudou moci ve chmelnicích používat jako výsadbu nebo dosadbu vlastní sazenice, pokud neprojdou uznávacím procesem. To a další změny v evidenci chmelnic probere v novele zákona o ochraně chmele z dílny ministerstva zemědělství v pondělí vláda.

Potravinová sbírka vynesla 440 tun zboží pro potřebné. Nejvíce v historii

V sobotní sbírce potravin v Česku lidé v obchodech darovali 440 tun zboží pro potřebné. Z toho 396 tun potravin a 44 tun hygienických potřeb. Je to dosud nejvíc v této akci. ČTK to dnes sdělila ředitelka České federace potravinových bank Veronika Láchová.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info