Souhrn událostí uplynulého dne – 24.11. 2020

Danone kvůli viru propustí 2000 zaměstnanců a chystá další úspory

Francouzská potravinářská společnost Danone zruší až 2000 pracovních míst, včetně jednoho ze čtyř míst ve svých centrálách po celém světě. To odpovídá asi dvěma procentům celkové pracovní síly. Firma podle svého dnešního sdělení zvažuje i kroky, které by jí snížily náklady a pomohly zlepšit hospodaření po skončení pandemie.

Pivovary nebudou muset platit daň za vylité pivo. Vláda předloží novelu sněmovně

Pivovary nebudou muset ani v příštím roce platit spotřební daň za vylité nebo jim vrácené pivo. Vláda v pondělí schválila novelu, která tuto možnost prodloužila a upravila, sdělilo ministerstvo financí. Dosud platí výjimka do konce letošního roku. Za likvidované pivo budou mít pivovary nárok na vratku daně.

Vláda odsouhasila změny v evidenci chmelnic a certifikaci chmele

Pěstitelé chmele nebudou moci ve chmelnicích používat jako výsadbu nebo dosadbu vlastní sazenice, pokud neprojdou uznávacím procesem. To a další změny v evidenci chmelnic v novele zákona o ochraně chmele z ministerstva zemědělství odsouhlasila dnes vláda, uvedla na svém webu.

Průzkum: Téměř 70 procent lidí nezajímá téma lokálních potravin

O téma lokálních potravin se spíše či vůbec nezajímá 69 procent lidí v Česku. U biopotravin se to týká 76 procent dotázaných, o pět procentních bodů více než v roce 2017. Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM), který dnes prezentovala analytička Radka Hanzlová na konferenci Plýtvání potravinami v číslech aneb jak neplýtvat.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info