Souhrn událostí uplynulých dní – 11. – 13.12. 2020

Nadnárodní potravináři se staví proti kvótám na potraviny

Nadnárodní potravinářské firmy se staví proti zavádění kvót pro české potraviny v řetězcích. Kritizují protekcionismus českého trhu a tvrdí, že nedává smysl s bojem proti tzv. dvojí kvalitě potravin.

Prazdroj směřuje k uhlíkové neutralitě ve výrobě i v distribuci

Nákup nových technologií, energetické úspory, omezování plastů a podpora recyklovaných obalů. To jsou hlavní kroky, které učiní Plzeňský Prazdroj na cestě k uhlíkové neutralitě. „Do roku 2030 chceme být uhlíkově neutrální ve výrobě, do roku 2050 se to bude týkat úplně celé společnosti včetně distribuce,“ říká technický ředitel Prazdroje Pavel Šemík.

Lesy ČR a policie mají mobilní aplikaci na potírání zlodějů dřeva

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) a policie začaly používat mobilní aplikaci, která jim má pomoci bojovat se zloději dřeva. Do aplikace revírník Lesů ČR zanese každou fůru dřeva, která na kamionu opouští skládku. Policie má do aplikace Lesů ČR přístup a data z ní může použít při silniční kontrole kamionu.

Rostliny, které zažily nedostatek, plodí zdatnější potomky

Rostliny, které zažily nehostinné prostředí, plodí zdatnější potomky. Aspekty mezigenerační paměti rostlin popsal tým, jehož součástí jsou i vědci z Česka. Potomci zkoumaných rostlin byly podle výzkumníků zdatnější v boji o životní prostor. Přenos zkušeností měl dopad i na další složky ekosystému.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info