Souhrn událostí uplynulého dne – 15.12. 2020

Důležité upozornění k ošetření skladovaných brambor

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) obdržel zprávu ze strany německých úřadů týkající se varování před rizikem požárů v bramborárnách, které mohou nastat v souvislosti s použitím generátorů mlhy poháněných tekutými palivy.

Vánoční stromky přímo od vlastníků – Výrazně levnější než konkurence

Vedle nabídky komerčních pěstitelů vánočních stromů nebo velkých obchodních řetězců lze získat vánoční stromek také přímo od vlastníka lesa. Takové stromky pocházejí z výchovných zásahů v mladých lesních porostech a jsou výrazně levnější.

Nejdražší whisky v Česku stojí čtyři miliony, její hodnota stále roste

Fond Wine Management, který investuje do alkoholických nápojů, zakoupil v květnu letošního roku dvaasedmdesát let starou whisky za 1,73 milionu korun. Během několika mála měsíců se však její hodnota vyšplhala až na 3,75 milionu korun, což z ní dělá nejdražší lahev whisky na území České republiky.

Jihomoravský kraj má plán na boj proti suchu za půl miliardy

V boji proti suchu v Jihomoravském kraji by mělo pomoci více než 40 projektů za půl miliardy korun. Na tiskové on-line konferenci to dnes uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Jan Zámečník (KDU-ČSL). Kraj si také dal k problematice dlouhodobého sucha vypracovat studii, k nahlédnutí bude na webu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info