Souhrn událostí uplynulého dne – 7.1.2021

Kvůli ptačí chřipce v Maďarsku nařízena likvidace 90.000 krůt

Likvidaci kolem 90.000 krůt na velkých drůbežích farmách na severozápadě Maďarska nařídil úřad pro bezpečnost potravin (Nebih) kvůli obavám z šíření nákazy ptačí chřipky. Informovala o tom dnes maďarská tisková agentura MTI.

Zlínský kraj chce letos mezi včelaře rozdělit milionu korun

Zlínský kraj plánuje, že letos podpoří včelaře jedním milionem korun. Peníze mohou zkušení i začínající včelaři využít na pořízení základního i doporučeného vybavení. V tiskové zprávě to dnes uvedl Jan Vandík z oddělení komunikace a vztahů s veřejností krajského úřadu.

Hraboši byli v prosinci aktivnější než v listopadu

Hraboši byli v prosinci aktivnější než v listopadu, když pracovníci Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) zjistili v průměru 817 tzv. aktivních východů z nor na jeden hektar půdy, což bylo meziměsíční navýšení o pět procent.

Šobes je unikát, potvrdil výzkum

Vinice Šobes, kterou chce Znojmo zapsat na seznam světového dědictví UNESCO, je opravdovým unikátem. Jedinečnost této viniční tratě potvrdily závěry už několika prací realizovaných na ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty MENDELU, jejichž výsledky nyní shrnul profesor Pavel Pavloušek.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info