Souhrn událostí uplynulého dne 19. 1. 2021

Podcast: Zemědělci, kteří budou hospodařit ekologicky, získají více dotací

Na nové zemědělské politice stále nepanuje shoda. Jisté ale je, že bude „zelenější“ než ta stávající. Co obnáší tzv. ekoschémata? Jak probíhá jednání o reformě politiky? A jaká je česká pozice? Odpovídá redaktorka EURACTIV.cz Pavla Hosnedlová.

Milované tvarůžky. Na dalším místě na Hané se teď vyrábějí s názvem Tvargle

Když se před sedmi lety David Kapsia rozhodl, že se pustí do vaření piva, netušil, jak rychle se jeho podnikání rozvine. Tehdy založil Minipivovar Kosíř a už brzy se o tamním poctivém pivu vědělo široko daleko. Jenže po letech se ukázalo, že pod hanáckým kopcem, podle kterého byl pivovar pojmenovaný, chybí prostor pro rozvoj.

Pozice SZPI k novele zákona o potravinách, která mj. řeší dozorové kompetence v restauracích

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) podporuje pozměňovací návrh k novele zákona o potravinách a tabákových výrobcích 110/1997 Sb., který přináší sjednocení dozoru nad požadavky potravinového práva v zařízeních společného stravování otevřeného typu (např. restaurace, bary, kavárny, rychlé občerstvení) pod Potravinářskou inspekci.

Firmy: Koronavirus urychluje digitalizaci zemědělství

Koronavirus urychlil také digitalizaci českého zemědělství. Uvádějí to společnosti BASF a Agdata, které nabízejí své elektronické produkty pro farmáře. Například aplikaci xarvio Field Manager od BASF, která zemědělcům poskytuje informace ohledně načasování aplikace hnojiv, loni používalo 1330 zemědělců v ČR na přibližně 170.000 hektarech.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info