Souhrn událostí uplynulého dne – 26.1. 2021

Registr psů bude provozovat veterinární komora, vláda souhlasí

Provozovatelem centrálního registru psů, který bude fungovat od příštího roku, bude Komora veterinárních lékařů ČR (KVL). Dnes to v novele zákona odsouhlasila vláda, informovalo v tiskové zprávě ministerstvo zemědělství. Registr bude neveřejnou evidencí, cenu za evidenci si budou účtovat soukromí veterináři.

Vláda: Přípravky na ochranu rostlin budou značené čárovými kódy

Přípravky na ochranu rostlin pro profesionální pěstitele se nejspíš začnou označovat čárovými kódy. Nový systém má bojovat proti falzifikátům. Uvádí to důvodová zpráva k novele rostlinolékařského zákona, kterou dnes odsouhlasila vláda. ČTK to sdělilo ministerstvo zemědělství.

Česko kráčí k čistší energetice. Vláda schválila program pro Modernizační fond

Česká energetika projde v následujících deseti letech zásadní přeměnou směrem k většímu využívání čistých ekologických zdrojů, snižování spotřeby energie a decentralizaci. Mezi opatření, která by se měla touto cestou vydat, budou patřit investice v oblasti teplárenství, budování nových obnovitelných zdrojů, ale také dopravy či modernizace průmyslu a podnikání.

Kůrovec loni tolik neřádil, proto se nekácí jako dřív a cena dřeva roste

Koronavirus se promítl do hospodaření městských lesů na jihu Čech, kde řádil kůrovec. Nyní už se poptávka po dřevu opět zvyšuje. „Podle mě pilaři už začínají tušit, že dřevo časem dojde, proto začínají nabízet trochu přijatelnější ceny,“ říká jednatel píseckých městských lesů Václav Zámečník.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info