Souhrn událostí uplynulých dní 5. 2. - 7.2.2021

Státní pozemkový úřad zveřejnil financování pozemkových úprav za rok 2020

Státní pozemkový úřad (SPÚ) vyčerpal v roce 2020 na pozemkové úpravy finanční prostředky ve výši 700 milionů korun ze Všeobecné pokladní správy, 610 milionů korun z rozpočtu MZe, 48 milionů korun z rozpočtu SPÚ, přibližně 134 milionů korun na předfinancování projektů z Programu rozvoje venkova.

Vetenáři od 15. února zmírní nařízení ohledně přesunu drůbeže

Veterináři od 15. února zmírní opatření proti šíření ptačí chřipky. V celé zemi umožní za přísných podmínek přesun drůbeže z evidovaných do neevidovaných chovů, do poloviny února bude prodej živé drůbeže do neevidovaných chovů zakázán.

Některé evropské země zakazují porážky podle náboženských pravidel, věřící nařízení kritizují

V některých evropských zemích platí omezení rituálních porážek bez omráčení. Ochránci zvířat je totiž označují za týrání. Soud EU naposledy posvětil zákon zakazující zabíjení zvířat podle náboženských pravidel na jihu Belgie. Podle ochránců zvířat nicméně může být alternativou zvíře před porážkou uspat nebo omráčit.

Cizinec převážel maso pochybného původu v dodávce bez chladicího zařízení

Dodávku plnou masa převáženého v nevyhovujících podmínkách odhalili v Blatné na Strakonicku inspektoři Státní veterinární správy ve spolupráci s tamním celním úřadem. Vůz patří cizinci, který nepředložil doklady o původu přepravovaných produktů.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info