Souhrn událostí uplynulého dne – 8.2. 2021

Vědci objevili rekordní počet zimujících ptáků. Neletí za teplem

Nejvíce druh zimujících ptáků v historii napočítali při jejich lednovém sčítání ornitologové v národním parku Podyjí na Znojemsku. Jde o další potvrzení toho, že se klima otepluje a zimy jsou stále mírnější.

Obsah hmotných rezerv se má změnit, navýšit by se mohly zásoby potravin

Složení státních hmotných rezerv se má proměnit. Výrazně má přibýt například potravin a stát chce také pokračovat v prodeji nepotřebných kovů. V zásobách by se naopak mohly objevit jiné. Samotná obměna ale nebude rychlá.

MZe: Za rok zažádaly lesnické a zemědělské firmy o 700 Ukrajinců

Lesnické a zemědělské firmy zažádaly za roční existenci programu pro získávání mimořádných pracovních víz o zhruba 700 pracovníků z Ukrajiny. Uvedlo to ministerstvo zemědělství v materiálu, který hodnotí po roce tento program a který dostane pro informaci v pondělí na stůl vláda.

Pandemii covidu-19 výrazně napomohly klimatické změny, ukázal výzkum čínských lesů

Rostoucí emise skleníkových plynů ve dvacátém století udělaly z jižní Číny místo, které má ideální podmínky pro přenos koronavirů z netopýrů na lidi. Změna klimatu totiž podle nové studie pomohla růstu lesů i přesunu řady netopýřích druhů právě do míst, kde se poprvé objevil virus SARS-CoV-2 zodpovědný za současnou pandemii covidu-19.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info