Souhrn událostí uplynulého dne – 24.2. 2021

Cena prasat se propadla o třetinu. Český chov se již nevyplácí

Koronavirová krize, která loni zamávala řadou odvětví, se na počtech hospodářských zvířat chovaných v Česku zatím příliš neprojevila. „Stagnující stavy vlastně znamenají dobrou zprávu. Aspoň neklesají,“ řekl Deníku zemědělský analytik Petr Havel. Situace na trhu totiž chovatelům nepřeje.

SZIF prostřednictvím dotací na Ošetřování trvalých travních porostů rozdělí 2,74 miliardy korun

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spouští vydání rozhodnutí k dotacím na Ošetřování trvalých travních porostů. Jedná se o podporu v rámci Agroenvironmentálně-klimatických opatření (AEKO) spadajících do Programu rozvoje venkova (PRV).

Svaz: Změna nemá zničit chráněné živočichy, ale zrychlit postupy

Poslanecký návrh změny zákona na ochranu přírody a krajiny neměl ohrozit chráněné živočichy, ale pohnout s nepružným systémem ochrany přírody. Na tiskové konferenci to uvedl předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha. Změnu obsaženou v návrhu poslance Josefa Kotta (ANO) podpořil v minulém týdnu sněmovní zemědělský výbor.

Jak pomoci lesním sazeničkám na chudých a degradovaných půdách? Hnojením.

Současný stav lesních půd v řadě oblastí nemůže garantovat dlouhodobou udržitelnost lesního hospodaření. V lesích Česka převažují silně a středně kyselé půdy, ve kterých jsou nízké až velmi nízké koncentrace hlavních živin (vápník, hořčík, draslík, fosfor) především ve svrchní minerální půdě, a to až do hloubky 40 cm.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info