Souhrn událostí uplynulých dní – 26. – 28.2. 2021

Ohniska ptačí chřipky má stát pod kontrolou, není třeba se bát konzumace drůbežího masa či vajec

Přestože v České republice i celé Evropě přibývá ohnisek ptačí chřipky v chovech i jejích případů u volně žijících ptáků, není důvod se obávat konzumace drůbežího masa, vajec, ani výrobků z nich. Tuzemský systém veterinárního dohledu nad bezpečností potravin je velmi důkladný.

Pivovar AB InBev po loňském poklesu čeká letos růst zisku i tržeb

Největší světová pivovarnická skupina Anheuser-Busch InBev letos počítá s výrazným růstem zisku i tržeb. Loni její výsledky zasáhly negativní dopady pandemie covidu-19, oznámila dnes firma, která působí i v České republice.

MŽP posílá 60 milionů korun na výsadbu stromů nebo tvorbu tůní a mokřadů

Desítky milionů korun posílá Ministerstvo životního prostředí na zlepšení stavu krajiny, především na její schopnost zadržovat vodu a pomáhat tak proti suchu. Speciálně vyhrazených je 20 milionů korun na výsadbu stromů mimo lesy ve volné krajině jako součást společné iniciativy Nadace Partnerství a MŽP s názvem Sázíme budoucnost.

Další záchyt infikovaného osiva papriky v zásilkách z Číny

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) v rámci provádění rostlinolékařských kontrol zachytil další výskyt regulovaných škodlivých organismů v dováženém osivu papriky v zásilkách z Číny. Tentokrát byl zjištěn výskyt viroid vřetenovitosti hlíz bramboru – Potato spindle tuber viroid (PSTVd) a nebezpečná bakterióza způsobená bakteriemi rodu Xanthomonas.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info