Souhrn událostí uplynulého dne – 8.3. 2021

Hony, zbraně i šoulání lesem. Myslivců v Česku ubývá, čas na mladou krev je ideální

Lovecká sezona je aktuálně v plném proudu, letos je však i myslivectví ovlivněno pandemií. Podle Českomoravské myslivecké jednoty však k přemnožování zvěře nedochází. Nejžádanější lovnou zvěří je jelen. Za jeho střelbu lze zaplatit deset tisíc, ale i několik set tisíc korun.

Pivovary Lobkowicz Group uzavírají pivovar ve Vysokém Chlumci

Pivovary Lobkowicz Group uzavírají po podnicích v Uherském Brodě a Klášteře i pivovar ve Vysokém Chlumci na Příbramsku. Důvodem jsou důsledky pandemie koronaviru.

Česko je na změnu energetiky připravené, ukázal obrovský zájem o Modernizační fond. Začátkem dubna odstartují první ostré výzvy

Zejména projekty na přechod tepláren na zemní plyn, pozemní fotovoltaické elektrárny a solární panely na střechách, včetně modernizace průmyslu se objevily v podaných 9 tisících záměrech za stovky miliard korun - takový zájem byl u předregistračních výzev v 3 oblastech Modernizačního fondu.

Evropské podpory do lesů musí směřovat zejména do nestátních subjektů

Důsledky několikaleté kůrovcové kalamity, která navíc ani v letošním roce podle všech dostupných údajů neskončí, a přetrvávající nízké ceny dřeva generují potřebu kompenzací těchto ztrát a dotací do obnovy lesních porostů v řádu několika miliard ročně.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info