Souhrn událostí uplynulých dní – 12. – 14.3. 2021

V Karlovarském kraji kleslo zpracování zvěřiny, střílí se ale dál

V Karlovarském kraji loni výrazně klesl objem zpracované zvěřiny, zvěř ale myslivci střílí zhruba stejně. Místo zpracování v závodech zvěřinu nabízejí přímo oni, měli by však splnit přísné podmínky. Jenže ty jsou pro ně většinou nesplnitelné.

Upozornění na změnu veterinárních podmínek pro konání svodů koní

Upozorňujeme, že do veterinárních podmínek pro konání svodů koní byla na základě proběhlé diskuse s chovateli a jezdeckými organizacemi nově doplněna možnost účasti koní vyšetřených na přítomnost koňského herpesviru metodou PCR ze vzorku výtěru z nosu s negativním výsledkem jako variantní podmínka k vakcinaci a platné imunitě proti EHV.

Nový portál Agrorisk může zemědělcům pomoci s pěstebními riziky

Zemědělcům v Česku by měl při jejich činnosti napomoci nový portál AgroRisk.cz, který informuje o rizicích pro hlavní pěstované plodiny, jako jsou například pšenice, řepka nebo ječmen. Na jeho vzniku se podílelo několik výzkumných ústavů nebo Mendelova univerzita v Brně.

ČSÚ: Zisk zemědělství loni vzrostl o 2,8 pct na 17,7 miliardy Kč

Zisk zemědělského sektoru loni meziročně vzrostl o 2,8 procenta na 17,7 miliardy Kč. Hodnota produkce se zvýšila o 4,1 procenta na 147 miliard Kč. Dnes to v tiskové zprávě uvedl Český statistický úřad (ČSÚ). Za zvýšením produkce stojí hlavně rostlinné komodity, jejichž hodnota stoupla o 6,8 procenta.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info