Souhrn událostí uplynulého dne – 18.3.2021

Od stánku k úspěšné firmě. Ideální názor na brambůrky získávají v hospodě

Pokud by rodina Hobžových žila v Americe, byla by názornou ukázkou amerického snu, ale protože pochází ze Strážnice, jde o sen moravský. Popsat by to šlo i následovně: Jak se od stánku s občerstvením u letního kina vypracovat až k moderní lince na výrobu smažených brambůrků, které zná celá republika.

Změny obhospodařování lužních lesů mají dobrý vliv na zvyšování biodiverzity

V posledních letech řada vědců poukázala na to, že i hospodářské lesy mohou skýtat velmi dobré podmínky pro život mnohých organismů, a tím podporovat biodiverzitu. Důležité je pěstovat lesy v různých věkových třídách v rámci jednoho území.

Senát chce vypustit část ustanovení zahrádkářského zákona

Návrh zahrádkářského zákona se po dnešku vrací ze Senátu do Sněmovny. Senátoři z něj chtějí vypustit některá ustanovení, například pasáž o kulturních hodnotách zahrádkářské činnosti nebo ustanovení podrobně upravující pachtovní smlouvu na pozemky pro zahrádkářské spolky.

Třeboňští rybáři získali z jarních výlovů 200 tun ryb

Třeboňští rybáři už z větší části ukončili jarní výlovy, získali z nich 200 tun tržních ryb. Většina se prodá do zahraničí. S jarními výlovy naopak teprve začalo Rybářství Nové Hrady, které také čeká výnos 200 tun, z toho 100 tun rybí násady.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info