Souhrn událostí uplynulých dní – 19.-21.3.2021

Loni se v Pardubickém kraji urodilo víc brambor, kukuřice a píce

Výnosy brambor, cukrovky, kukuřice na krmení, pícnin a sena byly v Pardubickém kraji vloni většinou vyšší než v roce 2019. O jedno procento se meziročně snížily jen hektarové výnosy cukrovky. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad. Osevní plochy se změnily jen mírně.

České pivovary pomáhají udržet hospody

Diskuse o znovuotevření českých hospod utichla a návrat hostů k jejich stolům je v nedohlednu. Dlouhodobým uzavřením podniků přitom netrpí pouze ekonomika, ale také uspokojování základní lidské potřeby, prostého setkávání lidí v oblíbeném prostředí.

Kvůli ptačí chřipce může mít Blatenská ryba problém s odbytem

V ochranném desetikilometrovém pásmu ohniska ptačí chřipky v Blatné na Strakonicku je pět komerčních chovů. Problémy s odbytem může mít Blatenská ryba: ve tříkilometrovém pásmu má výkrmnu kachen s více než 16.000 zvířaty, z nichž 3600 by mělo jít příští týden na porážku.

Ekologové: Návrh protierozní vyhlášky je mírný a neřeší prevenci

Ekologové kritizují návrh dlouho očekávané protierozní vyhlášky. Chybí důraz na prevenci a přípustná míra každoroční ztráty ornice z hektaru je příliš vysoká, uvedli ve čtvrtek zástupci ekologů v tiskové zprávě zaslané Hnutím Duha. Navrhovaná opatření podle nich půdu před důsledky eroze neochrání.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info