Souhrn událostí uplynulého dne – 13.4. 2021

I zemědělci by měli patřit mezi rizikové profese

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR chystá novelu zákona upravující předčasný odchod do důchodu bez penalizace pro lidi v náročných profesích. ASZ ČR to považuje rozhodně za krok správným směrem, který podporuje, a navíc se domnívá, že by pod zdravotně rizikové profese měli být zařazení i zemědělci, tedy pracovníci, kteří tam zatím uvedeni nejsou.

Jak pomoci přírodě? Vsaďte na zelenou energii

Třídíte odpad, neplýtváte vodou, vyhýbáte se jednorázovým plastovým obalům… Přemýšlíte, jak jinak ještě chránit přírodu? Vyzkoušejte 100% českou zelenou energii od PRE! Pochází výhradně z lokálních obnovitelných zdrojů a její výroba i distribuce je díky tomu k přírodě maximálně šetrná.

ePhyto usnadní českým dovozcům obchodování s rostlinami a rostlinnými produkty

Informační systém Evropské Unie pro dovozní fytosanitární kontrolu zásilek rostlinných komodit TRACES NT, který využívá i ÚKZÚZ, nově umožňuje přijímat elektronicky vydaná rostlinolékařská osvědčení (ePhyto).

Minipivovary v ČR už si zkouší stáčení do plechovek, zatím jsou pro ně drahé

Většina ze zhruba 500 českých minipivovarů už si vyzkoušela stáčení piva do plechovek, které zatím v ČR využívají hlavně větší výrobci piva. Nejmenší producenti také vidí hliník jako atraktivní obal, který by jim pomohl nalákat hlavně mladé zákazníky, zejména v době uzavření hospod vinou pandemie.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info