Souhrn událostí uplynulého dne – 14.4. 2021

101 projektů usiluje o titul nejlepší adaptační opatření na změnu klimatu

Ve třetím ročníku soutěže Adapterra Awards, která hledá inspirativní projekty na zvládání dopadů klimatické změny, jako jsou zhoršující se sucho, horko nebo přívalové deště, se sešlo 101 přihlášek z celé republiky. Přihlášky posoudí odborná porota, ty nejlepší postoupí do letního online hlasování 3. srpna.

Kvóty na vybrané tuzemské potraviny v obchodech nebudou

Povinný podíl českých potravin na pultech obchodů nakonec platit nebude. Sněmovna ho včera na návrh Senátu vyřadila z novely zákona o potravinách. Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) senátní návrh podpořil. Do novely se kvóty na potraviny dostaly ve Sněmovně na základě pozměňovacího návrhu poslanců SPD.

Jaký je stav obilovin a olejnin na začátku jara?

Dubnová zpráva WASDE přinesla zajímavé informace ohledně obilovin a olejnin. Jaký je stav těchto komodit na začátku jara? V pátek 9. dubna vyhlásilo Ministerstvo zemědělství USA pravidelný report WASDE. Níže zhodnotíme informace k nabídce a poptávce vybraných zemědělských komodit.

Francouzští vinaři zažívají perný rok. Kromě koronaviru úřadoval i mráz

Pro francouzské vinaře, kteří kvůli pandemii covidu-19 zažívají špatné časy, bude letošní ročník další pohromou, protože jejich produkci poničil nedávný silný mráz. Ten zasáhl skoro 80 procent vinic včetně těch ve slavných oblastech, jako jsou Burgundsko, Bordeaux, Champagne či údolí Rhony. Napsal o tom deník The Independent.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info