Souhrn událostí uplynulého dne – 15.4.2021

Výroční zpráva Kofoly potvrdila loňský zisk přesahující miliardu korun

Výroční zpráva nápojářské skupiny Kofola potvrdila loňský provozní zisk před odpisy (ukazatel EBITDA) přesahující miliardu korun. Podobný výsledek společnost očekává i v letošním roce. ČTK to řekl mluvčí Kofoly Pavel Barvík.

V Liberci začaly farmářské trhy, letos budou ve středu a ve čtvrtek

V Liberci začaly farmářské trhy, o devět dní dřív než loni. Původně měly začít už 4. března, plány organizátorů ale zhatila koronavirová omezení. Na rozdíl od minulých let budou letos trhy nejen ve čtvrtek, ale i ve středu. Včera byl ale zájem kupujících malý, středa je novinkou a prodejcům nepřálo ani počasí.

Ovocné stromy letos raší pomaleji,noční mrazy přesto poškodily sady na Znojemsku

V důsledku chladnější zimy a pozvolného nástupu jara je letos rašení ovocných stromů na jižní Moravě pomalejší a proti loňsku opožděnější. Noční mrazy, které v uplynulých dnech postihly celou republiku, přesto v regionu ohrozily především kvetoucí sady meruněk a třešní.

Zvítězil zdravý rozum, paskvilní kvóty jsou historií, reaguje svaz obchodu

Prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza poděkoval poslancům za poslání paskvilu zvaného potravinové kvóty do historie. Předseda Asociace soukromého zemědělství ČR Jaroslav Šebek pak ČTK řekl, že zvítězil zdravý rozum.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info