Souhrn událostí uplynulého dne – 20.4. 2021

Přírodovědci našli v Krkonoších vzácné druhy hub, jednu nejspíš úplně poprvé v Česku

Mykologové v Krkonoších objevili houbu druhu závojenka kruhatá (Entoloma violaceozonatum). S největší pravděpodobností jde o první nález v celé České republice. Monitoringu hub v krkonošských lesích se mykologové věnují několik desetiletí. Přinesl i další pozoruhodné objevy.

Praha přikáže svým školám kupovat vejce z bezklecových chovů

Pražský magistrát přikáže od září svým školám nakupovat pro školní jídelny vejce od slepic z bezklecových chovů. Dnes o tom rozhodli městští radní. Schválené usnesení umožní školám nadále dočasně nakupovat i z klecových chovů za předpokladu, že neseženou za přijatelnou cenu vejce z neklecových.

Jaké dřeviny jsou vhodné pro lesnické rekultivace území po těžbě hnědého uhlí?

V posledních letech se do popředí zájmu společnosti dostávají úpravy území po těžbě uhlí v severozápadních Čechách, a to tvorbou vodních ploch či výsadbou rozptýlené zeleně. Lesnické rekultivace na výsypkách po těžbě hnědého uhlí čelí specifickým ekologickým faktorům, které je odlišují od zalesňování lesní a zemědělské půdy.

Světový potravinový program se dohodl s Venezuelou na dodávkách pro školáky

Světový potravinový program (WFP) a venezuelští představitelé oznámili, že dosáhli dohody o dodávkách jídla žákům škol v jihoamerické zemi, trpící humanitární krizí po zhroucení ekonomiky. Uvedly to dnes tiskové agentury. Program má zahrnout 185.000 dětí do konce letošního roku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info