Souhrn událostí uplynulého dne – 21.04.2021

Naše příroda nabízí velké hodnoty. Měli bychom si jich víc všímat

Silvie Stachová vystudovala lesnickou fakultu v Brně a po škole nastoupila ke státním lesům na lesní správu Frýdek-Místek, kde v průběhu 15 let prošla několika pozicemi, od adjunkta přes revírníka a zástupce lesního správce až po vedení lesní správy.

Divocí koně v Podyjí můžou do lesa. Vzácné rostliny osvobodí od křoví

Divocí koně v Národním parku Podyjí na Znojemsku začali spásat i lesní část pastviny. Dosud bezmála desetihektarovou plochu smíšeného lesa izoloval mobilní ohradník. Správa národního parku to uvedla na svém webu.

Na Hradecku začne vybíjení dvou chovů kachen zasažených ptačí chřipkou

V obcích Nové Město a Klamoš na Královéhradecku budou dnes hasiči likvidovat dva chovy kachen, které zasáhla ptačí chřipka. Chovy patří firmě Perena a je v nich asi 14.000 ptáků. Od poloviny března jde o jedenáctý a dvanáctý pozitivně testovaný chov této společnosti.

Kvůli ptačí chřipce muselo být letos utraceno čtvrt milionu ptáků

Výběr informací o letošním výskytu ptačí chřipky v ČR (před čtvrt rokem, 21. ledna, se objevily první nové případy po necelém roce, a to na Písecku): - Ptačí chřipka se do České republiky vrátila po necelém roce, několik případů se naposledy vyskytlo loni v lednu a únoru, a to i v komerčním chovu na Pardubicku.

 

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info