Souhrn událostí uplynulého dne – 26.4. 2021

Lesníci chtějí vytlačit kůrovce odolnými stromy. Plánují jich vysadit stovky tisíc

Lesníci vyrazili na sever od Brna vysadit nové stromky. Při tání sněhu je na to půda ideální a semena se lépe zapustí do země. Kvůli boji s kůrovcem zkoušejí vysazovat odolnější druhy, hlavně břízy a modříny. Stovky tisíc listnatých stromů hodlají vysadit i na další plochy.

Jarní sbírka potravin v ČR vynesla 318 tun zboží pro potřebné

V jarní sbírce potravin v Česku lidé ve více než 800 prodejnách darovali 318 tun zboží pro potřebné. Z toho bylo 286 tun potravin a 32 tun hygienických potřeb, které potravinové banky lidem v nouzi také poskytují. ČTK to dnes sdělili zástupci České federace potravinových bank.

Bramboráři vyrážejí do boje. Musí se zbavit zásob, zahájili proto výprodej

Tři až čtyři koruny za kilo brambor vypěstovaných našimi zemědělci. Za takovou cenu jsou v těchto dnech k mání ve čtyřech velkoskladech v České republice. Na svých facebookových stránkách o tom informovala Česká agrární komora.

COPA již nehájí zájmy většiny českých zemědělců

Ačkoliv by se od evropské zemědělské organizace COPA dalo očekávat, že bude na unijní úrovni ve svých klíčových postojích k novému návrhu Společné zemědělské politiky EU jednat směrem k větší podpoře rodinných farem, jež jsou zárukou udržení životaschopnosti a rozvoje venkova, jménem Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) musíme bohužel prohlásit, že tomu tak není.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info