Jak se Sázavská pekárna přizpůsobila boji proti koronaviru?

Koronavirová krize dopadla snad na nás všechny. Uzavření provozoven se sice pekáren nedotklo, ale pokles poptávky v kamenných prodejnách i zvýšená hygienická opatření ovlivnila každodenní chod pekáren v celé republice. Pekárna Sázava se do opatření pustila hned a z gruntu.

Něco o pekárně Sázava

Historie této pekárny se začala psát v obci Sázava nedaleko Lanškrouna, když se dva mladí muži rozhodli dělat něco, co by jim dávalo smysl a začali svůj sen budovat od nuly. Ani jeden z nich přitom nebyl pekař a vypracovat se stálo hodně sil a houževnatosti. Řetězec pekáren, který se rozrostl snad do všech větších měst, tedy berou jako své dítě a zakládají si na tradici českých pekařů a cukrářů.

Co se změnilo s příchodem korony?

Pekárna Sázava okamžitě zareagovala na boj s virem a začala používat speciální turniket s dezinfekcí, který dokáže kontrolovat teplotu těla. Takto zvládne do určitých prostor zamezit přístup osobě, která by měla zvýšenou teplotu a mohla by být potenciální infekční hrozbou. Člověk, který chce turniketem projít musí vložit ruce pod bezdotykový dávkovač dezinfekce a termo-vizuální kamera překontroluje, zda je nasazená rouška a změří tělesnou teplotu. Pokud je vše v pořádku, daná osoba může pokračovat do zabezpečné části budovy. Kontrola je plně automatizovaná a jednoduchá. Turniketem projde denně průměrně přes 200 lidí. Turniket zajišťoval nenásilnou kontrolu ještě před zavedením povinného testování. Umění rychle se přizpůsobit novým podmínkám je důležité pro každé podnikání a obzvláště v nelehkých časech koronavirové krize, kdy se podmínky mění na denní bázi je důležité umět na situaci rychle zareagovat.

Autor: redakce

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info