Souhrn událostí uplynulého dne – 4.5. 2021

V Plzni vyvinuli novou technologii na separaci plastů

V plzeňském výzkumném centru RICE Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity (ZČU) vyvinuli unikátní technologii na separaci plastů až s 99procentní čistotou. Právě na čistotě vstupního materiálu, účinnosti separace i recyklace závisí kvalita druhotného zpracování plastů.

Coca-Cola adoptovala prales. Je to greenwashing, říkají ochránci přírody

Nápojářská firma se ve středu dohodla na sponzorování části amazonského deštného pralesa. Přihlásila se k programu „Adoptujte si park“, který na začátku roku představila brazilská vláda. Coca-Cola není jediná. Ochráncům životního prostředí se ale takové kroky nelíbí a kritizují brazilskou vládu.

Českých potravin je dost, levný dovoz ale stále převažuje

Je skutečně pravda, že má Česká republika nedostatek vlastních kvalitních potravin? Je zákonem požadovaný podíl českých potravin v prodejnách nedosažitelný? A proč to nezávislí obchodníci vidí jinak? V ČR mají zahraniční řetězce podíl 80 % trhu.

Kůrovcová zkáza? Potíž i pro turisty. Se stromy se poroučí barevné značky

Masivní těžba kvůli kůrovci znesnadňuje orientaci v lese. Obnovu turistických stezek komplikuje pokračování lesnických prací. „Rozcestí, ale značka žádná,“ zlobí turistu. Vyrazil do přírody, jenže místo loňských hvozdů ho čekaly holiny s haldami pokácených stromů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info