Souhrn událostí uplynulého dne 6. 5. 2021

Zemědělský výbor podpořil myslivecký zákon, nesouhlasil se zmenšením honiteb

Sněmovní zemědělský výbor 28.4. 2021 na neveřejném jednání podpořil novelu zákona o myslivosti. Uvedl to poslanec Radek Holomčík.

FAO: Světové ceny potravin dál rostou, jsou nejvyšší od května 2014

Světové ceny potravin se v dubnu jedenáctý měsíc za sebou zvýšily a jejich index se vyšplhal na nejvyšší úroveň od května 2014. Za růstem stálo zejména zdražování cukru, ceny se však zvyšovaly i ve všech ostatních sledovaných kategoriích. Uvedla to dnes Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO).

Ztráty pivovarů za čepované pivo loni dosáhly 6 miliard Kč, uvádí studie

Lidé v ČR loni za čepované pivo utratili o šest miliard korun méně, odhaduje studie Centra ekonomických a tržních analýz (CETA), kterou má ČTK k dispozici od Českého svazu pivovarů a sladoven. Do té autoři ale nezapočítávají tržby minipivovarů, částka tak může být ještě o desetinu vyšší.

Sucho ovlivnilo počty žab. Chladné jaro může jejich stav ještě snížit

Na padesát tisíc obojživelníků přenesli ke konci dubna přes silnice ochránci přírody v části severních Čech. Počty zachycených zvířat jsou i přes deštivější loňský rok a zimu bohatou na sníh nižší, než čekali. Podle odborníků jde o následky sucha z předchozích let. Navíc chování žab ovlivnilo i chladné jaro.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info