Souhrn událostí uplynulého dne – 11.5. 2021

ČSÚ: Výroba masa stoupla o 2,2 pct,počty kachen klesly kvůli chřipce

Výroba masa v prvním čtvrtletí meziročně vzrostla o 2,2 procenta na 113.329 tun, nejvíce rostla produkce u drůbežího, kde šlo o 4,4 procenta a u vepřového s nárůstem o 2,3 procenta. Naopak o tři procenta klesla výroba hovězího.

MZe má na odškodnění chovatelů 130 milionů, půjdou hlavně na chřipku

Ministerstvu zemědělství vzrostl rozpočet na kompenzace chovatelů za nebezpečné choroby na 130 milionů korun. ČTK to dnes sdělil mluvčí úřadu Vojtěch Bílý. Resort peníze navyšoval kvůli ptačí chřipce, původně se na letošní rok počítalo s 60 miliony Kč.

Sucho je na 12 procentech území Česka, mají však přijít srážky

Některý z pěti stupňů sucha je momentálně na 12 procentech území České republiky, což je o 10 procent víc než před týdnem. V aktuální analýze to uvádí portál Intersucho.cz. Počínající sucho je na aktuální mapě vidět zejména v jižních Čechách a na severu jižní Moravy.

Rozpočtový výbor nepodpořil návrhy ČSSD na nižší DPH u základních potravin

Návrh poslanců ČSSD, aby základní potraviny byly přeřazeny z 15procentní do nejnižší desetiprocentní sazby daně z přidané hodnoty, dnes sněmovní rozpočtový výbor nedoporučil schválit. S návrhem nesouhlasilo ministerstvo financí. Poslanci ČSSD odhadli roční dopad své daňové změny na veřejné rozpočty v objemu 8,5 miliardy korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info