Souhrn událostí uplynulého dne – 13.5.2021

Everpark Partylight vydražen za 61.200 eur

Zatímco u nás žádné extrémní ceny při prodejích plemenných býků během právě skončeného druhého turnusu nepadaly (s výjimkou parthenaiského býka Gagarin z Mezihoří (ZPA 135) prodaného za 147.000 Kč), situace ve Velké Británii je jiná.

Veterináři loni přes pandemii odbavili o desetinu zásilek víc mimo EU

Veterináři loni přes pandemii odbavili meziročně o desetinu více zásilek do zemí mimo Evropskou unii, bylo jich 11.069. Firmy do nich loni exportovaly o pětinu více živočišných produktů, a to 118.000 tun. ČTK to tom dnes informoval mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.

Praha sází na stromy. Metropoli pomohou zalesnit hlavně listnáče

Během letošního jara vysadí lesnící v Praze 113 tisíc sazenic převážně listnatých stromů. Je to o 34 tisíc víc než ve stejném období minulý rok. Zalesňovat se budou původní zemědělské pozemky i paseky, které vznikly třeba pokácením stromů napadených kůrovcem.

Vědci budou zkoumat půdní mikroorganismy ve vinicích

Vědci Mendelovy univerzity v Brně prozkoumají půdní mikroflóru ve vinicích. Jejich výzkum pomůže obnovit rozmanitost mikroorganismů ve vinařské a vinohradnické praxi s cílem zajistit optimální sklizeň hroznů a kvalitu vína.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info