Souhrn událostí uplynulého dne – 18.5. 2021

Svaz: Spotřeba čepovaného piva za první kvartál meziročně klesla o 28 pct

Za letošní první kvartál klesla spotřeba čepovaného piva v Česku meziročně o 600.000 hektolitrů, tedy o 28 procent. ČTK to dnes sdělila výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová. Loni už přitom v prvních třech měsících do spotřeby zasáhla také pandemie.

MŽP nabízí 12 milionů českým partnerům v programu LIFE 2014-2019

Ministerstvo životního prostředí vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu z národních zdrojů alokovaných pro program LIFE. Výzva LIFE Partner je určena partnerům hlavních příjemců v tradičních projektech, které získaly podporu ve výzvách Evropské komise v letech 2014-2019 a jsou v současnosti v realizaci.

Děkani lesnických fakult prosazují podporu smíšených lesů

Správné nastavení podpory revitalizace českých lesů v postkalamitní době pomůže vybudovat stabilnější, druhově bohatší a odolnější smíšené lesy. Ty budou ve výsledku zárukou nejen ukládání uhlíku, ochrany půdy před erozí, posílení biodiverzity a zlepšení retenční schopnosti krajiny, ale i zdrojem přiměřeného množství obnovitelné suroviny.

Jihočeští vědci udělali ze zlatých rybek náhradní kapří matky. Metoda může vést k omezení rybolovu

Vědcům z Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity se podařilo bez genetické modifikace přimět karasy zlaté, aby plodili mnohem větší kapry. Objev může podle vědců přispět k záchraně některých vymírajících druhů. Metodu se pokoušejí použít i u mořských ryb.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info