Souhrn událostí uplynulých dní 11. – 13. 6. 2021

Nepříznivý rok pro ptáky, kvůli počasí uhynuly tisíce mláďat

Letošek je tragický rok pro některé druhy ptáků. Chladné a deštivé jaro způsobilo úhyny tisíců mláďat. Kvůli počasí neměla dostatek potravy. Nejvíce to ovlivnilo populaci jiřiček a sýkor.

Biologická rozmanitost: poslanci požadují závazné cíle na ochranu lidí a přírody

Evropský parlament ve středu schválil usnesení s názvem „Strategie EU v oblasti biologické rozmanitosti do roku 2030: Navrácení přírody do našeho života“, které se zabývá současnou krizí v oblasti biologické rozmanitosti v Evropě i ve světě. Usnesení bylo přijato 515 hlasy. Proti hlasovalo 90 poslanců a 86 se hlasování zdrželo.

OBRAZEM: Sklizeň jahod má zpoždění, ale začalo se už sbírat i z pole

Sklizeň jahod je letos opožděná kvůli počasí o dva až tři týdny. Minulý týden se začalo sklízet ze skleníku, během tohoto se sklizeň konečně přesunula i na pole. Zajeli jsme se podívat, jak to funguje v proslulé jahodárně v pražských Kunraticích.

Obchodní řetězec PENNY podpoří novou infrastrukturu potravinových bank

Potravinové banky připravují realizaci nových skladovacích prostor v 7 regionech díky dotační podpoře z Operačního programu Životní prostředí. Projekt mohou realizovat i díky podpoře obchodního řetězce PENNY, který jim věnuje 8 miliónů korun pro spolufinancování projektu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info