Souhrn událostí uplynulého dne – 14.6. 2021

Poptávka po české zelenině vede k plánům na stavbu dalších skleníků v Tušimicích

Na pozemcích po bývalé hnědouhelné elektrárně Tušimice I vznikly skleníky, v nichž se pěstují rajčata. Už letos by z nich na český trh mohlo být dodáno až 6500 tun rajčat. V plánu má zemědělská firma vybudovat další skleník a pěstovat i okurky a papriky.

Švýcaři v referendu odmítli trojici ekologických zákonů

Švýcaři v dnešním referendu odmítli trojici návrhů z oblasti životního prostředí, včetně nového zákona o emisích oxidu uhličitého a zákazu umělých pesticidů. Naopak souhlas vyjádřili s protiteroristickým zákonem, který dává policii větší pravomoci pro nakládání s lidmi podezřelými z terorismu, a s covidovým zákonem, který dává vládě více pravomocí pro boj s pandemií, uvedla agentur Reuters.

Piloti se hlásí, dobrovolníků na hledání srnčat před senosečí ale stále není dost

Spolek Stop sečení srnčat hledá další dobrovolníky, kteří na loukách pomohou s jejich hledáním před senosečí. Pilotů dronů se hlásí dostatek, dobrovolníků, kteří procházejí louky, je zatím méně než minulý rok. Za devět dní v terénu zatím spolek zachránil asi tři desítky mláďat.

Kilo medu dražší až o dvacet korun. Jarní výkyvy počasí zničily část včelstev

Čeští včelaři chystají zdražení medu o deset až dvacet korun za kilogram. Může za to především letošní chladné a deštivé jaro. Včelaři přesto doufají, že by včely mohly jarní ztráty dohnat a medová sezona by nemusela dopadnout špatně. Zatím je ale situace stále dost proměnlivá.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info