Souhrn událostí uplynulého dne – 15.6. 2021

Letošní sklizeň raných brambor začala kvůli chladnějšímu jaru později

Letošní sklizeň raných brambor začala kvůli chladnějšímu jaru oproti jiným rokům zhruba o dva týdny později. Obchodníci je začnou prodávat tento týden. Výraznější pokles cen pěstitelé nepředpokládají. Kvalita sklízených brambor je dobrá.

Maloplošné rozorání travních porostů v chráněných územích může zvýšit biodiverzitu

Rozorání částí druhově chudých travních porostů v chráněných územích by mohlo pomoci rozšíření vzácných druhů rostlin, zejména ze skupiny plevelů, které v minulosti vymizely kvůli intenzivnímu zemědělství, a zvýšit tak biodiverzitu.

Do pěti rybníků u Třeště dnes rybáři vypustili stovky malých úhořů

Do pěti rybníků v Třešti na Jihlavsku a jejím okolí dnes rybáři vypustili stovky malých úhořů říčních měřících okolo deseti až 15 centimetrů. Jde o jednu z letošních lokalit, kde se o vysazení tohoto druhu ryb postaral Moravský rybářský svaz.

Audit EU: Pohraniční veterinární stanice funguje bezproblémově

Státní veterinární správa (SVS) obdržela od Evropské komise závěrečnou zprávu k auditu Pohraniční veterinární stanice Praha-Ruzyně (PVS). Výsledek auditu, který probíhal koncem loňského roku, je kladný, dozorové činnosti PVS jsou dobře nastavené a systém dovozu zvířat a živočišných produktů nevykazuje žádné problémy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info