Souhrn událostí uplynulého dne – 16.6. 2021

Mráz, jenž zničil vinice ve Francii, může být kvůli změně klimatu častější

Kvůli klimatické změně se značně zvýšila pravděpodobnost výskytu ničivých jarních mrazů, které letos v dubnu mimo jiné způsobily rozsáhlé škody na francouzských vinicích. Vyplývá to ze dnes zveřejněné studie vědců z několika evropských zemí, informovala agentura AFP.

V Orlických horách a na přilehlé straně hranice v Polsku žije nejméně pět vlků

V Orlických horách a na přilehlé straně hranice v Polsku žije v současnosti minimálně pět vlků. Jde o jedno vlčí teritorium, smečka je přeshraniční. V letošním roce přibylo pozorování vlků hlavně na polské straně hranice. ČTK to dnes řekl koordinátor Vlčích hlídek Hnutí Duha v Orlických horách Jan Drapák.

V Litoměřicích vznikla první komunitní zahrada, členové chtějí pořádat workshopy

V Litoměřicích se otevřela první komunitní zahrada. Projekt jejího vzniku vyhrál loni v hlasování o nejlepší námět v participativním rozpočtu, jenž slouží k realizaci nápadů obyvatel. Zahrada sdružuje lidi, kteří chtějí společně pěstovat ovoce, zeleninu či bylinky, ale sami k tomu nemají vlastní prostor.

Češi dnes ani nemusí do lesa, sledují houby na Instagramu. Jaké jsou ty nejvzácnější?

Česká mykologická společnost slaví 100 let od svého založení 15. června 1921. Díky osvětě a poradenské činnosti přilákala k houbaření za sto let své existence desetitisíce Čechů. Sdílení zkušeností a zájmu o houbaření je tak i dnes velmi živé a lidé sledují houby třeba i na Instagramu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info