Souhrn událostí uplynulého dne 17. 6. 2021

Bublina na trhu s dřívím splaskla. Cena na chicagské burze prudce padá

Po doslova raketovém jarním růstu se cena stavebního dříví na chicagské burze vrací rychle zpátky na zem. Termínový kontrakt s dodáním v červenci uzavřel ve čtvrtek čtyřicet procent pod rekordním vrcholem ze začátku května. To může být úleva pro stavební firmy i rodiny, které se chystají pořídit dům.

Samosběry jahod otevřely později a mnohé zdražily, zájem je i tak velký

Džemy, jahody se šlehačkou i ovocné knedlíky. Začala sezona jahod a lidé po Česku vyrazili na první samosběry. Poprvé otevřela ve středu i jahodárna v Pražských Kunraticích, kde už od ranních hodin sbírala ovoce první stovka lidí.

Pokud bude králíkárna EU označena za klec, je to konec králíků v Česku

Evropský parlament minulý čtvrtek drtivou většinou hlasů odhlasoval rezoluci, která vyzývá k ukončení klecových chovů hospodářských zvířat v celé EU. Pro Česko je to vítězství. Možná až na naše chovatele králíků.

Senát chce pro vlastníky lesů sedm miliard korun jako náhradu škod po kůrovci

Ministerstva financí a zemědělství by podle Senátu letos měla zajistit výplatu sedmi miliard korun vlastníkům lesů jako náhradu škod způsobených kůrovcovou kalamitou v loňské roce. Horní komora k tomu vyzvala ministerstva na základě podnětu svého podvýboru pro zemědělství a na základě takzvané Lesnické výzvy.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info