Souhrn událostí uplynulého dne – 21.6. 2021

Rusko zakázalo dovoz krmiv a krmných přísad z Česka

Ruská Federální veterinární a fytosanitární služba Rosselchoznadzor zakázala dovoz krmiv a přísad do krmiv z České republiky, oznámila ruská tisková agentura TASS. Samotný úřad ve svém prohlášení informuje o dočasném omezení dovozu těchto produktů od 21. června.

Ministr Toman: Jednání ve Slovinsku jako nastávající předsednické země EU jsou s ohledem na budoucí SZP pro nás klíčová

Budoucí podoba Společné zemědělské politiky (SZP), priority Slovinska poté, co převezme od července předsednictví v Radě EU, a podpora včelařství. Tato témata projednal ve dnech 18. a 19. června ministr Miroslav Toman s ministrem zemědělství, lesnictví a potravinářství Slovinské republiky Jože Podgoršekem v Lovrenci na Pohorju ve Slovinsku.

Austrálie se rozhodla podat u WTO stížnost na čínská cla na australská vína

Austrálie se rozhodla podat u Světové obchodní organizace (WTO) oficiální stížnost na čínská cla na dovoz australských vín. Oznámila to dnes australská vláda, která tak stupňuje obchodní spory s Pekingem.

Až 86 nových přehrad a nádrží v boji se suchem? Reálné jsou teď v ČR jen čtyři

Prázdné studny, uschlá úroda na polích, vyschlá koryta potoků. Předchozí roky ukázaly na problém, kterému je potřeba stále čelit – sucho. A i když letošní jaro bylo spíše opakem těch předchozích s nadprůměrnými teplotami a dlouhými obdobími beze srážek, sucho Česku hrozí nadále.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info