Souhrn událostí uplynulého dne – 22.6. 2021

Komora: Kvůli zvyšování marží obchodních řetězců zvážíme protestní akce

Agrární komora ČR zvažuje protestní akce kvůli chování obchodních řetězců. Zemědělcům vadí, že řetězce prodávají zboží s větší marží, zatímco jim platí stále stejné peníze. Mohlo by jít o blokády dopravy v okolí logistických center nebo prodejen, sdělil dnes na tiskové konferenci prezident komory Jan Doležal.

Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti falšované šunky z dovozu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila v tržní síti dvě šarže šunky z dovozu falšované sníženým obsahem masa o cca 10 % oproti informaci na obalu. Jedná se o následující potraviny: BERGER KRŮTÍ ŠUNKA, Puten Schinken, v balení 100 g, s označením data minimální trvanlivosti do 03.06.2021.

Restaurace Eska s vlastní pekárnou peče voňavý chléb nonstop

Už jste si někdy v restauraci objednali polévku a k ní dostali okoralý chleba ze supermarketu? V pražské restauraci Eska se něco takového zákazníkovi nemůže stát. Mají tu totiž svou vlastní proslulou pekárnu, kde denně vyrobí asi pět set kusů domácího kváskového chleba z bio mouky a pečou téměř nonstop, protože poptávka stále roste.

Chorvatským rybářům se stýská po lockdownu. Finančně na tom byli lépe

Prodejci ryb i sami rybáři v Chorvatsku už z pandemie přešli do běžného předcovidovém režimu. Stýská se jim však po době, kdy nemohli pracovat a čerpali státní podporu. „V té době jsme pobírali čtyři tisíce kun měsíčně (téměř 14 tisíc korun – pozn. red.).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info