Souhrn událostí uplynulého dne – 23.06.2021

Cena dřeva jde strmě nahoru, dopady vnímají stavaři a truhláři

Cena dřeva zaznamenává enormní nárůst. Oproti loňsku je vyšší více než o třetinu. Každý měsíc navíc dál skokově roste. Dopad je zjevný ve stavebnictví, truhlářské výrobě i přepravě zboží. To vše se prodražuje. Například dřevostavba nyní oproti loňsku vyjde o zhruba půl milionu korun dražší.

Ornitologové vytváří na Hodonínsku ptačí park, napočítali v něm 162 ptačích druhů

Česká společnost ornitologická (ČSO) od loňska vytváří u Dubňan na Hodonínsku Ptačí park Kosteliska. Ornitologové v něm napočítali 162 ptačích druhů. V plánu je obnova i rozšiřování biotopu tak, aby se tam dařilo nejen ptákům, ale i dalším živočichům.

Všichni zemědělci na jedné lodi? Pak nemohou být u kormidla pořád ti samí, míní šéf sedláků Šebek

Předseda Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) Jaroslav Šebek podle svých slov nikomu nešéfuje. „Lidé, kteří hospodaří, jsou si šéfy sami sobě, to je to podstatné.“ Dodává, že určitě není „ani nejbohatším sedlákem, ani nejvlivnějším a rozhodně ani nejmoudřejším“.

Kosteleckým uzeninám loni stouply tržby na 6,05 mld. Kč, zisk klesl na 60,5 mil.

Firmě Kostelecké uzeniny, hlavnímu českému zpracovateli masa, loni meziročně stouply tržby zhruba o pět procent na 6,05 miliardy korun. Čistý zisk společnosti ale klesl téměř o deset procent asi na 60,5 milionu korun.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info