Souhrn událostí uplynulého dne 24. 6. 2021

Export rybí moučky ze západní Afriky podle Greenpeace ničí pobřežní komunity

Export rybí moučky a rybího oleje ze západní Afriky každoročně připraví více než 30 milionů tamních obyvatel o důležitý zdroj živočišných bílkovin. S odkazem na publikovanou zprávu dvou organizací zaměřených na ochranu přírody a udržitelný rozvoj o tom napsal zpravodajský web BBC.

Inspektoři zjistili v Praze nelegální pěstírnu mungo klíčků, 120 kg znehodnotili

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) ve spolupráci s policií zjistili v Praze nelegální pěstírnu mungo klíčků. Neregistrovaná provozovna se nacházela v rodinném domě. Inspektoři na místě barvivem znehodnotili 120 kilogramů potraviny, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Rusko omezuje dovoz krmiv a krmných přísad z Česka

Ruská veterinární a fytosanitární služba zakázala dovoz krmiv a jejich přísad z České republiky, oznámila ruská tisková agentura TASS. Samotný úřad Rosselchoznadzor ve svém prohlášení informuje o dočasném omezení dovozu těchto produktů s platností od 21. června.

Po zatopení lomu ČSA vznikne obří farma, plovoucí soláry i bydlení

Z hnědouhelného lomu ČSA na Mostecku vznikne po ukončení těžby jezero s plovoucí solární elektrárnou a obří farmou i atraktivním bydlením na březích. Vizi představilo vedení společnosti Sev.en Energy, která na území s rozlohou kolem pěti tisíc hektarů v současnosti hospodaří.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info